Ελλάδα

Οδηγίες αναζήτησης

Η αναζήτηση χορών στο greekdances.org εξαρτάται από το αν κάνετε χρήση υπολογιστή με μεγάλη ανάλυση οθόνης (desktop, laptop, tablet) ή κινητό τηλέφωνο τεχνολογίας αφής (smart phone). Στην πρώτη περίπτωση γίνεται χρήση του λεγόμενου desktop view ενώ στην δεύτερη περίπτωση γίνεται χρήση του mobile view. Στις επόμενες παραγράφους παρουσιάζονται οδηγίες για αποδοτική αναζήτηση χορών στο greekdances.org.

Επιλογή περιοχής

Όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης που χρησιμοποιούν την αναζήτηση με φίλτρα λαμβάνουν υπ’όψιν την επιλεγμένη κάθε φορά περιοχή. Η αρχική επιλογή είναι πάντα όλη η Ελλάδα, ωστόσο μπορείτε να περιορίσετε εξ’αρχής την αναζήτηση θέτοντας ως ενεργή μια συγκεκριμένη περιοχή, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Desktop view

Κάντε κλικ στο πτυσσόμενο μενού “Ελλάδα” πάνω αριστερά στην οθόνη του υπολογιστή ή του tablet. Εν συνεχεία επιλέγετε είτε “Ελλάδα” είτε την περιφέρεια και εν συνεχεία την περιοχή που επιθυμείτε.

Mobile view

Κάνετε κλικ στο μικρό μπλε εικονίδιο σε σχήμα μπαλονιού πάνω δεξιά στην οθόνη του κινητού σας. Εν συνεχεία επιλέγετε είτε “Ελλάδα” είτε την περιφέρεια και εν συνεχεία την περιοχή που επιθυμείτε.

Αναζήτηση σε desktop view

Υπάρχουν 2 βασικοί τρόποι αναζήτησης:

  • Από οποιαδήποτε σελίδα με τη χρήση της λειτουργίας γρήγορης αναζήτησης στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Για παράδειγμα ξεκινώντας μια αναζήτηση για την λέξη Καλαματιανός εμφανίζονται τα παρακάτω αποτελέσματα. Μπορείτε είτε να ανοίξετε την σελίδα όλων των αποτελεσμάτων είτε να κάνετε κλικ σε μια από τις εγγραφές (χορούς) για άμεση μετάβαση στην σελίδα λεπτομερειών του συγκεκριμένου χορού.

  • Από τη σελίδα “Αναζήτηση με φίλτρα”.

Η σελίδα αυτή εμφανίζει όλους τους χορούς της περιοχής που έχει επιλεγεί (βλ.παραπάνω οδηγίες για “Επιλογή περιοχής”).

Τα φίλτρα που εμφανίζονται στο δεξί μέρος της οθόνης εφαρμόζονται με χρήση λογικού ΚΑΙ (AND). Στο παρακάτω παράδειγμα ζητάμε να φιλτράρουμε τα αποτελέσματα έτσι ώστε να εμφανιστούν μόνο οι χοροί που έχουν μέτρο 2/4 και έχουν λαβή τύπου “Ώμοι δίπλα” και είναι από την περιοχή της Νάξου.

Αναζήτηση σε mobile view

Ενώ βρίσκεστε σε mobile view (κινητό τηλέφωνο smart phone) μπορείτε να εκτελέσετε γρήγορη αναζήτηση κάνοντας κλικ στο κυκλικό εικονίδιο πάνω δεξιά στην οθόνη.

Μπορείτε να εκτελέσετε επίσης αναζήτηση χορών από mobile view ανοίγοντας το κεντρικό μενού κάνοντας κλικ στο κουμπί με τις 3 οριζόντιες γραμμές και κατόπιν επιλέγοντας την σελίδα “Αναζήτηση με φίλτρα”.

elΕλληνικά